Ağızdan nefes almak sadece boğazı kurutmuyor! Dişleri de çürütüyormuş, iki kat riskli

Diş Sağlığı İçin Dikkat Edilmesi Gereken 5 Zararlı Alışkanlık

Düzenli diş bakımı yapmak kadar, günlük yaşamda dikkat etmemiz gereken alışkanlıklar da diş sağlığımızı büyük ölçüde etkileyebilir. İşte dişleri olumsuz etkileyen 5 zararlı alışkanlık:

1- Dişleri araç olarak kullanmak

Dişleri paket açmak veya şişe kapaklarını çevirmek için kullanmak, dişlerde çentiklere, çatlaklara veya kırıklara yol açabilir. Dişleri alet olarak kullanırken kazara kayma olabilir bu da diş etinde yırtılmalara veya tahrişe neden olabilir.

2- Ağızdan nefes almak

Ağızdan nefes almak zamanla ağız sağlığınıza zarar verebilir. Asitleri nötralize edecek yeterli tükürük olmadan ağzınız mine aşınmasına, çürüklere ve diş eti iltihabına eğilimli hale gelir.

3- Beyazlatıcı ürünler kullanmak

Evde beyazlatma ürünleri kullanışlı olsa da uzmanlar bunların profesyonel gözetim altında kullanılmasını öneriyor. Özellikle mağazadan satın alınan jeller veya bantlarla yapılan aşırı beyazlatma, diş minesinin incelmesine, hassasiyete ve tahriş olmuş diş etlerine yol açabilir.

4- Sık sık atıştırma yapmak

Uygun bakım yapılmadan sık sık atıştırmak çürüklere, diş eti iltihabına ve mine aşınmasına ve zamanla diş eti çekilmesi veya hatta kök açığa çıkması gibi daha ciddi sorunlara yol açabilir. Her atıştırmalık, özellikle şeker veya karbonhidrat oranı yüksek olanlar, ağzınızdaki bakterileri besler.

5- Diş gıcırdatma

Farkında olmayabilirsiniz ama gece diş gıcırdatmak, diş minesi yavaş yavaş aşınabilir. Zamanla, ısırma yüzeylerini düzleştirebilir, kırıklara neden olabilir, dişleri kısaltabilir ve diş eti çekilmesine veya çene ekleminde ve çevresindeki kaslarda rahatsızlık veya ağrı olan TMJ ağrısı olarak bilinen temporomandibular eklem ağrısına yol açabilir.

Related Posts

Uzmanı açıkladı: İdrar kaçırma problemi cerrahi yöntemlerle kalıcı olarak aşılabilir

Uzmanı açıkladı: İdrar kaçırma problemi cerrahi yöntemlerle kalıcı olarak aşılabilir

Yaz tatilinde masum gibi görünen tehlikeler: Çocuklarınızı koruyun!

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Güzel, yaz aylarında artan sağlık risklerine karşı aileleri uyardı. Tatil sürecinde çocukları güneş çarpmasından enfeksiyonlara kadar birçok tehlikeden korumanın yollarını anlattı.

Nijerya’da 60 milyon kadın rahim ağzı kanser riski altında

Batı Afrika ülkelerinden Nijerya’da yaklaşık 60 milyon kadının rahim ağzı kanseri riskiyle karşı karşıya olduğu bildirildi.

Yapay zekayla akciğer kanseri tanısı: Yüzde 97 başarı

Akciğer kanserinin tanısında önemli bir gelişme yaşandı. Altınbaş Üniversitesi’nden Doç. Dr. Handan Tanyıldızı Kökkülünk ve ekibi, akciğer kanseri tanısında önemli bir başarı elde etti.

Obeziteyle mücadelede kamusal değil, ticari motivasyon mu var?

Sağlık Bakanlığı’nın 81 ilde başlattığı obezite taramasının, kilo verdirici pahalı iğnelerin piyasaya sürülmesiyle aynı döneme denk gelmesi “Obeziteyle mücadelede kamusal değil, ticari motivasyon mu var?” sorularına neden oldu.

İnme geçirdi: 15 dakikalık müdahaleyle kurtuldu

Diyarbakır’da mobilya ustası Siyadar Yaldırak (25), evde olduğu sırada vücudunun sol tarafını hissetmemeye, görme kaybı ve konuşma bozukluğu yaşamaya başladı. Kaldırıldığı Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde inme geçirdiği anlaşılan Yıldırak, Uzman Doktor Reşit Yılmaz’ın 15 dakikalık müdahalesiyle sağlığına kavuştu.