Birkaç basit adımda ev yapımı keto ekmeği: Lezzetli glutensiz ekmek için hızlı bir tarif

Birkaç basit adımda ev yapımı keto ekmeği. Lezzetli glutensiz ekmek için hızlı bir tarif
Keto ekmeği çoğunlukla ketojenik diyet uygulayan kişiler tarafından tüketilmektedir . Tam olarak nedir ve bu diyeti kullanarak ne yiyebilirsiniz?

Hızlı ev yapımı tahıl ekmeği tarifi. Un veya mayaya ihtiyacınız yok…

Keto ekmeği. Ketojenik diyet nedir ve neler içerir?
Ketojenik diyetin destekçileri ve rakipleri var. Neden tartışmalı? Bunun temel nedeni aşırı kiloyla mücadele eden bazı kişilerin ketojenik diyeti aşırı kilo vermenin hızlı bir yolu olarak görmesidir.

Ancak ketojenik diyetin öncelikle belirli hastalıkların tedavisinde kullanılması gerektiği, bu nedenle herkes için uygun ve sağlıklı olmadığı unutulmamalıdır. Ketojenik diyet, ana enerji kaynağının yağ olduğu ve karbonhidratların minimumla sınırlandırıldığı bir beslenme şeklidir. Bu sayede sözde beslenme ketozisi, yani glikozun vücut için temel yakıt olmaktan çıkıp yağların parçalanmasının ürünleri haline geldiği metabolik durum. Dolayısıyla keto diyetinin vücudumuzu açlığa sürüklediği inancı.

Kimler bu tür diyetleri uygulamamalı?
hamile ve emziren kadınlar;
böbrek taşı sorunu olan kişiler;
diyabetli kişiler (diyabet tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar ketoasidoz riskini artırabilir);
karaciğer veya pankreas hastalıkları olan kişiler (keto diyeti bu organlara ek yük getirir);
Mide yanması veya reflü sorunu yaşayan kişiler (yüksek yağlı beslenme semptomları kötüleştirir);
böbrek hastalıkları olan insanlar.
Unutmayın: Keto diyeti bir tedavi yöntemidir – her zaman bir doktor ve diyetisyene danışılmalıdır!

Keto ekmeği – yemek tarifi ve hazırlanışı
Keto ekmeğinin tarifini ve nasıl hazırlanacağını aşağıda bulabilirsiniz.

İçindekiler:

  • 2 Yemek kasigi Yag (Biz Avocado yagi kullandik, yoksa iyi kalite Zeytinyagi)
  • 2 1/2 Yemek kasigi Hindistancevizi unu (badem unu veya keten tohumu unu da deneyebilirsiniz)
  • 4g Kabartma tozu (1 cay kasigi gibi)
  • Bir tutam Tuz
  • 250 ml hafif ılık su
  • 165 gr keten tohumu un
  • 3 yumurta oda sıcaklığında
  • Ayçiçek çekirdeği

    Hazırlık:

Bir kapta unu, ayçiçeği çekirdeği, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.
Yumurtaları ikinci kaseye kırın, su ekleyin ve çırpma teli ile çırpın.
İkinci kasedeki malzemeleri birinciye dökün ve birleşene kadar çırpma teli ile karıştırın.
Hamurun koyulaşması için 5 dakika bekletin.
Büyük, düz bir fırın tepsisine pişirme kağıdı serin.
Hamuru fırın tepsisine yerleştirin ve elinizle somun şekli verin. Üst kısmını bıçakla kesin.
Önceden ısıtılmış fırında 180°C’de (üst-alt ısıtıcı) 60 dakika pişirin. Soğumaya bırakıyoruz.

Ketojenik diyette neler yok? Hangi ürünler tavsiye edilmez?
Ketojenik diyet uygulayan kişilerin sadece özel ekmek yemenin yeterli olmadığını unutmaması gerekir. Keto diyeti yaparken aşağıdakilerden kaçınmalısınız: bu ürünler:
alkol;
buğday ekmeği;
büyük miktarlarda meyveler, özellikle glisemik indeksi yüksek olanlar;
tatlılar;
karbonatlı içecekler;
şekerli meyve suları;
patates, mısır, tatlı patates;
makarna, pirinç, yulaf ezmesi ve kahvaltılık gevrekler;
fasulye, nohut, mercimek.

Keto ekmeği – nereden alınır?
Keto ekmeğini kendimiz hazırlayabiliriz veya (mutfakta kendimize güvenmiyorsak) iyi bir süpermarketten veya çevrimiçi mağazadan satın alabiliriz. Büyük şehirlerde ketojenik diyet uygulayan kişilere özel ürünlerin bulunduğu özel mağazaları da kolaylıkla bulabilirsiniz.

Ketojenik ekmek – neden yemeye değer?
Ketojenik ekmeğin avantajları nelerdir? Her şeyden önce:
gluten intoleransı olan kişiler için idealdir;
düşük glisemik indeksli özenle seçilmiş bileşenlere sahiptir;
sindirim sistemine iyi gelen keten tohumu içerir;
Sindirim sürecini ve metabolizmayı destekleyen yüksek lif içeriği içerir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir