Ramazan’da Tatlı Tüketimine 2 Saat Kuralı! Sağlığınız Kurtulacak!

Kan Şekeri Düşüşlerine Dikkat!

Uzun süre aç kalmak kan şekerinde düşmelere neden olabilir. Bu durum, tatlı krizlerine yol açabilir. Şeker hastalığınız yoksa haftada 2 porsiyonla sınırlı kalacak şekilde sütlü tatlılar tercih etmeniz önerilir.

Tatlı Tüketiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler:

  • Ramazan ayında tatlı tüketmek istiyorsanız, diyet programınızdan 1 su bardağı süt, 1 dilim ekmek ve 1 orta boy meyve hakkınızı eksilterek; haftada bir gün, 1 porsiyon sütlü tatlı, 1 porsiyon meyve tatlısı veya 1 porsiyon güllaç tüketebilirsiniz.
  • Evde yaptığınız, içeriğini bildiğiniz sütlü tatlıları tercih edin. Hazır satılan tatlılardan uzak durun.
  • İftarda aşırı şerbetli ve yağda kızartılmış hamur tatlılarından kaçının.
  • Tatlıyı iftardan en az 2 saat sonra tüketin. Bu sayede sindirim problemlerini ve kan şekeri bozulmasını önleyebilirsiniz.

Sağlıklı Tatlı Seçenekleri:

  • Sütlü tatlılar: Sütlaç, güllaç, muhallebi ve dondurma gibi sütlü tatlılar tercih edilebilir.
  • Meyveli tatlılar: Taze mevsim meyveleriyle hazırlanan kompostolar ve kuru incir, kayısı, hurma ve üzüm gibi kuru meyvelerle yapılan hoşaflar tatlı ihtiyacınızı karşılayabilir.
  • Meyveler: Meyveler hem tatlı ihtiyacınızı karşılar hem de günlük posa ihtiyacınıza katkı sağlar.

Unutmayın: Ramazan ayında sağlıklı beslenmek için dengeli ve kontrollü bir şekilde beslenmek önemlidir. Tatlı tüketiminde de bu dengeyi gözetmeniz gerekir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x