Romatizmanız baharla alevleniyorsa nedeni bu olabilir!

Romatizmal Hastalıklar Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Romatoloji Uzmanı Doç. Dr. Soner Şenel, romatizmal hastalıkların genel olarak hem halk arasında hem de hekimler arasında yeterince bilinmediğine dikkat çekiyor. Romatizmanın, halk arasında yaşlılarda görülen ve genellikle eklem veya diz ağrısı olarak algılandığını belirten Şenel, aslında hastalığın çocukluktan başlayarak pek çok organı etkileyebildiğini vurguluyor.

Şenel, hastalık belirtileri gösteren kişilerin bir kısmının romatoloji uzmanına yönlendirilmesi gerektiğini ve bu durumun daha etkili bir tedavi süreci sağladığını ifade ediyor. Romatizmal hastalıkların sadece eklem hastalığı olmadığını belirten Şenel, kalp, beyin, göz, deri, kıkırdak, iç organlar, bağırsak, böbrek, karaciğer, kan hücreleri ve kemik iliğini de olumsuz etkileyebileceğini söylüyor.

Vücudun romatizmaya alerjik bir tepki verdiğini belirten Şenel, bu tepkinin genellikle sigara, viral enfeksiyonlar veya mevsim geçişleri gibi faktörler tarafından tetiklendiğini açıklıyor. Mevsim geçişlerinde ve yağmurlu havalarda hastaların şikayetlerinin arttığına işaret eden Şenel, özellikle bu dönemlerde hastaların şikayetlerinin artış gösterdiğini belirtiyor.

Romatizmal hastalıklara her geçen gün yeni hastalıkların eklendiğini ve 300’ün üzerinde romatizmal hastalık olduğunu söyleyen Şenel, birçok romatizmal hastalığın tedavisinin bulunduğunu da ekliyor. Romatizmanın genetik ve otoimmün nedenlerle ortaya çıkabileceğini belirten Şenel, romatizmanın çocukluktan itibaren görülebileceğinin altını çiziyor.

Related Posts

Yaygın virüs ‘öpücük hastalığına’ neden oluyor, kanser riskini de 5 kat artırıyor!

Dünya genelindeki çoğu insanın hayatının bir döneminde enfekte olduğu Epstein-Barr virüsünün (EBV), kansere yakalanma riskini önemli ölçüde artırabileceği ortaya çıktı. Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) kanser araştırma ajansının yeni çalışmasına göre, yaygın görülen bu virüs, kişileri henüz kanser teşhisi almadan yıllar önce yüksek risk altına sokabiliyor.

Kavurucu sıcaklarda buzla serinlemek isteyenler dikkat: Yarar sağlayalım derken zarar verebilirsiniz

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde yüksek sıcaklıklara karşı uyarırken uzmanlar sıcak çarpmaları ve özellikle sıcaklarda çalışanlar olmak üzere vatandaşların serinlemek için buz kullanmasıyla ilgili bilgi verdi.

Türkiye’nin ilk deri bankası ve doku laboratuvarı Adana’da hizmete açıldı

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hizmete giren Deri Bankası ve Doku Laboratuvarı, ağır yanık nedeniyle tedavi gören hastaların sağlıklarına kavuşmalarına katkı sağlayacak.

Ereksiyon Problemi Nedir?

Ereksiyon Problemi Neden Olur, Ereksiyon Sorunu Erkeklerde Ne Gibi Psikolojik Sorunlara Yol Açar?

Statinlerin arkasındaki gerçekler

Statinler, en çok reçete edilen ilaçlar ama gerçekten herkesin ihtiyacı var mı? Yeni araştırmalar, gereksiz statin kullanımının hem yan etki hem de ekonomik yük anlamına geldiğini gösteriyor. Kolesterolü düşürmek için tek yol ilaç değil. Bazı hastalar için yaşam tarzı değişiklikleri, beslenme ve doğal destekler çok daha etkili olabilir. Peki kimler ilaca başlamalı, kimler dikkatli olmalıdır?

Uzmanı açıkladı: İdrar kaçırma problemi cerrahi yöntemlerle kalıcı olarak aşılabilir

Uzmanı açıkladı: İdrar kaçırma problemi cerrahi yöntemlerle kalıcı olarak aşılabilir